Pàgines

dimarts, 6 de novembre del 2012

Ruta 16/08/12

Ubicació: 12140 Albocàsser, Castellò, Espanya
Albocàsser - Llacuna - Rambla - Vilar de Canes - Venta la Punta - Albocàsser - Esperança - Pou de les Fontanelles - Albocàsser



Aquest dia vam sortir a fer una ruta en família  amb gent de diferents edats, pel que la ruta va ser suau fins tornar a arribar a Albocàsser, a partir d'aquí la cosa es fica una mica més dura encara que es poc tros.


L'anada pel camí vell de Sant Pau fins la Llacuna es per asfalt planejant, vam anar agafant el ritme. En creuar la CV-15 girem a la dreta per un camí de terra paral·lel a la carretera fins on girem una mica a l'esquerra per fer un tram de rambla una mica complicat. Després continuem per terra uns metres fins al mas de La Segarreta on el camí està cimentat fins arribar a la CV-165 que creuem, també creuem dos trams més de rambla, esta volta bastant curts i continuem en la mateixa direcció per camí de terra abans de desviar-nos a l'esquerra. 

En aquest punt vam parar a fer un descans, menjar alguna cosa i beure una mica d'aigua. Ja amb orientats cap a Vilar de Canes però sabent que encara falta una bona pujada abans d'arribar reprenem la marxa, el primer tram pla es per terra, però quan comença la pujada està cimentat fins a la localitat. A la part superior de la pujada fem una parada de reagrupament i entrem tots junts a Vilar de Canes, on parem a la font per reomplir les botelles, fer alguna foto i descansar.

Creuem el poble i sortim per un camí asfaltat amb una baixada bastant pronunciada, a la part final girem a l'esquerra amb una petita pujada. Anem planejant un poc fins una baixada i pujada que no recordava, després d'aquí ja comença la baixada per asfalt fins al punt on ens desviem a l'esquerra i pugem una curta però empinada pendent cimentada. Uns metres després baixem per un petit tram pedregós per continuar baixant per un camí de terra recte que ens porta a creuar la rambla.

Una volta aquí ens dirigim en busca del camí paral·lel a la CV-15 que haviem recorregut al inici, en busca del camí que porta a la Venta la Punta, per dirigir-nos cap Albocàsser per camins de terra. Arribant a Sant Pere Martir hi ha una pujada asfaltada però que amb tranquil·litat no representa cap problema. 

Una vegada arribat a Albocàsser els més cansats es queden a casa, i altres amb ganes d'una mica més decidim pujar fins a l'Ermita de l'Esperança per agafar una sendera que porta al Pou de les Fontanelles. El tram final de la pujada es fa dura inclús per als més en forma, però amb ànim arribem a dalt, busquem la sendera i la seguim passant pel costat d'un mas abandonat, baixant pel costat del Pou de les Fontanelles i arribant a Albocàsser on finalment donem per acabada la ruta.

Pujada abans de Vilar de Canes

Campanar Vilar de Canes

Baixada que porta fins la rambla







Aquí teniu la ruta per si vos interessa: RUTA 16/08/12
Temps en BTT: 3 hores i 9 minuts
Distància recorreguda:  25,67 km

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada